Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Έρωτας


Έρωτας



Πως θα μπορούσα να περιγράψω τον έρωτα που είναι η κινητήρια αρχή όλων; 
Της ύπαρξης ,της ζωής ακόμη και μιας ιδέας  ;

Ο Δάντης λεέι πως αγαπάει πολύ λίγο όποιος μπορεί να διηγηθεί τον έρωτα με σιγουριά  ..

 Μπορώ να πώ πως μοιάζει  σαν ένα χείμαρρο απο απρόβλεπτα συναισθήματα να σε παρασέρνουν  ρυθμικά μέσα απο  το άρπαγμα  ενός κοίταγματος , είσάγοντας στην  καρδια σου μια θεία μελωδία  και κανοντάς την να χτυπά  τόσο δυνατα  όσο δεν ένιωσες ποτέ !Διοτι ο Έρωτας είναι πανούργος  μα  με ένα τεράστιο  χαμογελο,  κρατάει τα κλειδιά της  ..

 Συναισθήμτα που καμιά φορά στέκεις ακίνητος να τιθασεύσεις αφήνοντας να σε οδηγήσει το ενστικτό σου .. Πότε γλυκά και ανέμελα σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης .Τόσο που γεμίζουν την καρδια ενός σοφού κ ενος τρελού με  εφορία που δύσκολα μπορείς να τους ξεχωρήσεις  .Πότε γεμάτα Διεκδίκηση,ζήλεια και οργή σαν το ξέσπασμα του χειμώνα . Για αυτό λένε στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται προσπαθόντας να πληρώσουν το φόρο της αγάπης  Πίκρα  ή  λησμονιά σαν ένα βροχερό φθινωπορινό απογευμα  .. Για τον έρωτα ο χρόνος είναι στιγμή και μόνο .Η φλόγα του πάθους  δυο εραστών που αναζωπρώνεται στην ένταση μιαςα θερινής νύχτας κάτω που τα αστέρια..

Ο Έρωτας γεννά την αγάπη που είναι αφοσιώση και φροντίδα , μα απο αγάπη πεθαίνεις ενώ απο μεθυσμένο  έρωτα σκοτώνεις .Η διαφορά μίσους και αγάπης  είναι η κοψη του  ξυραφιού εφόσον αποτελούν τις δυο πλευρές ενός νομίσματος   εφόσον πρόκειται για εθισμό  . Η ζήλια τον φρουρεί  καλα  και πολλές φορές μπορεί να γίνει και συνώνημο της ηδονής εφόσον μια φασαρία , ένας καβγάς  τον εκφυλίζει με πάθος μπερδευοντάς τον με την σαρκική απόλαυση , εμπνεέι τον έρωτα για μια στιγμή   μα  δημιουργεί έργα αγάπης .

Όταν η λογική συγκρούεται με την καρδιά .Όταν η ανησυχία γίνεται φόβος για το άγνωστο, υπάρχει ακόμη και κάτι πιο βαθύ που σε κινεί απο το βάθος της ψυχής σου να κάνεις πράγματα που ούτε καν  έιχες σκεφτει .Έρωτας ... και  Ψυχή , η μαγική λέξη που ακόμη ο ίδιος ο έρωτας κοκκινίζει  και στέκει αδύναμος να ξεδιπλώσει την υπέρλαμπρη παρουσιά του σαν απλός θνητός  .. Πολλοι θα απορούσαν πως ο αρχιτέκτονας του σύμπαντος υποτάσσεται στην ίδια του την δύναμη  μα και αδυναμία και χάνεται στο βάθος ενώ φωλιάζει  μέσα  Της  παραμένονοντας ο καθρέφτης της ψυχής του κάθε ανθρώπου  για πάντα.

Με όλη αυτή την απεριόριστη αγάπη  καταλήγουμε πως ο έρωτας  δημιουργείται απο το τίποτα  , ίσως και να προυπάρχει, να διαχέται στο χώρο και με μια ματια  σαν ερωτική επιστολή   η ένα φιλί σαν  επισφράγιση μιας συμφωνίας ενός υπέροχου μυστικού.. Πραγματοποιείται  μέσα απο όνειρα  των ανθρώπων  απο τον κόσμο της ψευδαίσθησης  που ψάχνουν στο καθρέφτη της ψυχής το άλλο τους μισό .. Τρικυμίες και φουρτούνες  τον κυνηγούν προσπαθόντας να επιβιώσει  κάνοντας την προσμονή γλυκιά απόλαυση ..Και εφόσον  προυπάρχει αν θεωρήσουμε πως δεν τον γέννησε απλά η Αφροδίτη  κληροδοτώντας του θεία  έμπνευση  και πνοή  επαναφέρει την ισορροπία  του κόσμου και  να ανασύρει απο το έρεβος οποιαδήποτε ψυχή  αγκαλιαζοντάς την ..

VickyGB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου